Vi boktipsar och prickar av Göteborgarnas promenadguides 123 tips. All photos are my own /Hannele L.

27 januari 2008

Surtesjön

Fin promenad i Lövgärdet mellan två badplatser vid Surtesjön.Härlig utsikt över vattnet från gångbryggorna.Vägen är fin med höjdskillnader.Man kan inte promenera närmare vattnet än så här.Visst är naturen vacker även i januari.Nästan ett litett vattenfall från bron.Vacker varierande natur, man kan gå ifrån vägen.Lämpligt att gå tllbaka samma väg från badplatsen.Lövkojans koloni med kafé är en ny utflyktsmål på sommaren.

20 januari 2008

Olssons Park

Vid Guldhedstorget finns resterna av Olssons Park.Sommar av Nils Sjögren vakar över dammen sedan 1947.Får jag tid att mata duvor, får det bli vid rhododendron här.Det är nog vackert här på våren och sommaren.Vårlökarna tittar fram och julrosorna blommar för fullt.Den tidiga trollhasseln blommar redan.Parken bär namn efter Carl Olsson som var en stor trädgårdsentusiast. Här fanns det mycket originella trädgårdsodlingar. På fyrtiotalet beslutades att trädgården skulle bli en del av den nya bebyggelsen som tillkom i Guldheden.Värt att hitta en stig till toppen på Landalaberget.En utsiktsplats över hela Annedal och över staden.Man kan se ända till Hisingen och Ramberget.

19 januari 2008

Storm

Storm, vi hann inte med promenad, för vi var på lindy hop kurs.

3 januari 2008

Hakered

Sväng till höger från vägen, så hittar du flera utsiktsplatser.Fina höga berg som även bergsklättrare uppskattar.Stigarna är markerade på den historiska marken.Kungälv och Nordre Älv skymtar bakom hasselbuskarna.Vacker bokskog med stengärsgårdar.Stigarna är markerade, men inte helt rollator-vänliga.Stigarna är skyltade, gäller bara att hitta dem.En manifik utsikt över Nordre Älv får man som belöning.